La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha obert una convocatòria de projectes a la recerca de nous talents i formats originals de continguts per al 33, el canal dedicat a la descoberta, el coneixement, la innovació, el debat d’idees i la projecció de la cultura.

L’objectiu és contractar un mínim de cinc projectes serialitzables per produir-los. La CCMA destinarà a la iniciativa una dotació inicial de 500.000 euros. El termini per presentar projectes finalitza el 22 d’octubre.

Formats i continguts innovadors

La convocatòria busca de manera especial propostes innovadores com a finestra per als creadors joves, projectes singulars que no encaixarien en l’àmbit televisiu generalista convencional.

La crida és oberta a tot tipus de formats i continguts, tant des de projectes culturals en la seva concepció més àmplia fins a propostes artístiques, passant per l’entreteniment, les docusèries i la ficció, així com propostes híbrides. Es valorarà especialment l’originalitat en el format, la incorporació de nous recursos i llenguatges audiovisuals, i la proposta de distribució multipantalla.

La convocatòria s’adreça principalment a professionals independents, nous creadors, titulats en comunicació audiovisual, productores i al sector audiovisual en general.

El procés de selecció consta de dues fases. En la primera, un comitè format pels responsables de continguts de Televisió de Catalunya farà una primera tria de 25 projectes. En la segona fase, els autors defensaran els respectius projectes en una sessió de pitching davant d’una taula formada principalment per professionals de la CCMA, però que també podria incorporar altres representants del sector audiovisual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram