La defensora del poble en funcions, María Luisa Cava de Llano, estudiarà recórrer l’obligació d’emetre els blocs electorals dels partits polítics a la televisió durant les campanyes electorals, tot i que ha advertit als representants de les associacions de periodistes que “no és un tema fàcil”.

La presidenta de la Federació d’Associacions de Periodistes (FAPE), Elsa González, i el president de l’Associació de Periodistes de Madrid (APM), Fernando González Urbaneja, han entregat a Cava de Llano un document en què destaca la inconstitucionalitat de l’article 66.2 de la Llei Electoral, que obliga a “respectar els principis de proporcionalitat i neutralitat informativa” en debats, entrevistes i informacions electorals.

Els arguments de la delegació de periodistes que s’han trobat amb la defensora del poble es basa en un informe emès per la Comissió de Queixes i Deontologia de la FAPE el desembre de 2010.

Cava de Llano s’hauria compromès, segons els representants dels periodistes, a examinar amb “molta atenció” la proposta, tot i que ja ha advertit que no es tracta d’una qüestió senzilla, ja que la citada reforma legislativa es va aprovar amb un ampli consens parlamentari.