El juliol de 2015, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va facilitar que la redacció del Diari de Vilanova s’instal·lés a l’edifici de Neàpolis-Espai de la tecnologia i les idees amb unes condicions favorables, com a mesura de suport a l’històric mitjà, que iniciava etapa sota nova propietat després de vorejar el tancament.

Un any i mig després, però, els impagaments del lloguer s’acumulen i el consell d’administració de Neàpolis ha aprovat per unanimitat iniciar els tràmits per rescindir el contracte amb Edicions Comarca 17, editora de la capçalera, que continua arrossegant importants problemes econòmics. Ara s’obre un termini de cinc mesos abans d’executar el desallotjament, el qual s’aturaria si es pagués el que es deu.

L’Ajuntament confia que l’inici del procediment administratiu actuï com a “revulsiu” perquè el Diari de Vilanova cerqui “alternatives viables a l’actual situació”. El consistori assegura que el mitjà “no ha fet front a cap dels compromisos adquirits ni ha presentat cap pla o proposta per liquidar el deute”.

Així doncs, després de no obtenir resultats en les gestions realitzades per reconduir la situació, el consistori ha optat per trencar el contracte amb l’editora abans que el deute continuï creixent. “L’evidència que aquesta situació pot dilatar-se en el temps obliga a iniciar el procediment de rescissió”, assenyala en un comunicat. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram