La Diputació de Barcelona ha posat en marxa un portal on ofereix les seves dades a l’abast de la ciutadania en formats digitals estàndards i manejable, perquè puguin ser reutilitzades. L’objectiu de dadesobertes.diba.cat és reforçar la transparència, el treball en xarxa i la legitimitat de l’acció pública.

La plataforma disposa d’un cercador per paraula clau, format i categoria que permet localitzar les dades obertes disponibles, les quals es troben en diferents formats oberts (HTML, XML, JSON, CSV, etc.) i preparades per interoperar amb dades d’altres organismes.

A banda, la Diputació de Barcelona ha habilitat una interfície de programació d’aplicacions (API) a través de la qual es poden consultar, cercar, filtrar i ordenar les dades per permetre el desenvolupament d’aplicacions de tercers.

“L’obertura de les dades de les administracions i la transparència institucional constitueixen elements centrals del que s’anomena govern obert i la Diputació, conscient del seu compromís amb el territori, els governs locals i la ciutadania, és i vol ser un govern obert”, assegurava dimarts el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteven durant la seva presentació en un acte al CCCB.