La trobada anual dels mitjans de comunicació locals i comarcals organitzada per la Diputació de Tarragona, celebrada aquest dimarts, va servir per reconèixer la tasca de la premsa de proximitat, atorgar els ajuts a la premsa local i comarcal i a les emissores municipals tarragonines, i lliurar els Premis de Televisions Locals, fets públics a finals de desembre.

L’acte es va celebrar al Palau de la Diputació de Tarragona, i va acollir a unes 200 persones representants de la premsa tarragonina. L’ens supramunicipal tarragoní concedeix des de fa més de 20 anys ajuts per fomentar l’activitat dels mitjans periodístics de proximitat amb l’objectiu de mantenir el teixit comunicatiu local i contribuir a la consolidació d’aquestes publicacions i emissores.

Així, un total de 81 mitjans van repartir-se ajudes per valor de 125.000 euros. Pera Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, aquests ajuts volen ser un suport que “ajudi a cobrir les necessitats” i un estímul a seguir amb la “valuosa tasca informativa” dels mitjans de proximitat tarragonins.

Premis per a Canal Reus i TV El Vendrell

La setena edició dels Premis de Televisions Locals van recaure d’una banda a Canal Reus, que es va emportar el premi al millor programa d’entreteniment, magazín o ficció per Punt de trobada, dotat amb 2.500 euros. L’espai repassa l’actualitat cultural, política i social i inclou una entrevista, un reportatge, una actuació musical i connexions en directe.

Per la seva part, la Televisió El Vendrell va ser la guanyadora de l’accèssit de 1.500 euros d’aquesta categoria pel treball Backstage TV. Es tracta d’un programa en to irònic que inclou gags breus sobre qüestions d’actualitat.

Finalment, la televisió reusenca també va guanyar el premi al millor programa informatiu o de divulgació, dotat amb 4.000 euros, per l’espai 10 comarques, un programa setmanal de reportatges d’actualitat en l’àmbit de les comarques tarragonines.