Els hereus de Franco han denunciat per suposades injúries i calúmnies els periodistes i investigadors que van participar en un reportatge del programa En el punto de mira, de Cuatro, en què s’abordava com la família del dictador havia aconseguit un patrimoni que pujaria a uns 500 milions d’euros. El treball, titulat La herencia de los Franco, es va emetre el passat 23 de juliol, i ha estat retirat del web.

En concret, la família Franco s’ha querellat contra el representant legal de Mediaset, el director de programació de Cuatro, els directius del programa, els reporters que van elaborar el reportatge, i els col·laboradors i investigadors que hi van participar. El Jutjat de Primera Instància número 44 de Madrid ha citat les parts el 25 de març per a l’acte de conciliació.

Els Franco consideren que el reportatge té “un clar contingut difamatori i de desprestigi”, ja que recull afirmacions que “no s’ajusten a la veritat”, amb la finalitat d’oferir “una imatge negativa i tendenciosa” de la família. Aquesta també assenyala que el monogràfic d’En el punto de mira busca “influir en l’opinió pública” posant “sota sospita” el suposat origen il·lícit del seu patrimoni.

La herencia de los Franco pretenia donar a conèixer el patrimoni de la família del dictador, la seva herència milionària i els negocis en què van invertir els diners, així com els mètodes utilitzats (“subhastes arranjades, donacions il·legals, testaferros, abusos de poder…”) per aconseguir una fortuna valorada en 500 milions d’euros.