La Fundació de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) reclama a la Junta d’Andalusia que reestableixi les emissions per satèl·lit de Canal Sur, les quals van cessar el passat 31 de desembre. Des d’aleshores, la cadena només es pot veure a través de plataformes de pagament, internet o mitjançant dispositius mòbils.

En la 27a edició de les Jornades d’Estudi de la Fundació FECAC, realitzades el passat cap de setmana a Sevilla (amb la participació de més de 80 persones representants de prop del 60% del moviment cultural andalús a Catalunya), la principal conclusió va ser la reclamació de reestablir el senyal.

En aquest sentit, el president de la Fundació, Antonio Gamero, va assegurar sentir-se “orfe” per haver perdut l’únic mitjà de comunicació que li permetia estar al dia de les informacions sobre la seva terra natal.

Així, en les Jornades es va elaborar un manifest que es farà arribar a la Conselleria de Presidència de la Junta, la direcció de Ràdio Televisió d’Andalusia i els portaveus dels diferents grups parlamentaris andalusos. El document recorda que l’Estatut d’Autonomia i l’Estatut dels Andalusos al Món estableixen que “els poders públics andalusos vetllaran per la difusió de les manifestacions culturals dels andalusos a l’exterior i les persones d’origen andalús a través de mitjans de comunicació accessibles i adequats”.