Tots els mitjans de comunicació que estiguin dins l’àmbit local i públic, escrits o audiovisuals, ja poden formar part del que fins ara era la Federació de Ràdios Locals de Catalunya, que es converteix en la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya. Així ho recullen els seus estatuts, que es van modificar el passat divendres en una junta general ordinària celebrada a Torredembarra.

Aquest canvi és una resposta a una nova realitat en què moltes emissores locals han acabat formant part d’empreses de comunicació que inclouen televisió, butlletins i/o web.

Així doncs, a partir d’ara qualsevol mitjà de comunicació local i públic, ràdio o no, es pot incorporar a la Federació per trobar aixopluc, formació i assessorament com el que s’ha ofert en els darrers anys a les emissores municipals.

“La Federació gaudeix d’una bona salut econòmica i professional i tenim molta il·lusió davant d’aquest futur que obrim ara per a altres mitjans”, va afirmar el seu president, Manel Ramon. Segons ell, l’obertura és un pas “molt important” que permetrà créixer en nombre de socis i ampliar l’oferta de la Federació.