Durant la seva assemblea anual, la Federació Europea de Periodistes (FEP) va aprovar per unanimitat una moció contra les rodes de premsa sense preguntes a instàncies de la Federació d’Associacions de Periodistes (FAPE). A l’assemblea, celebrada el passat divendres a Belgrad, la proposta va obtenir el recolzament del comitè directiu de la FEP, i posteriorment dels delegats de les 44 associacions europees presents.

Segons explica la FAPE, els delegats de la FEP van mostrar la seva sorpresa per la cada cop més estesa pràctica de realitzar rodes de premsa sense preguntes a l’Estat, fet sense antecedents als respectius països: Per això, entre d’altres, van proposar elevar la queixa davant el Consell d’Europa.

Els propers dies, la FAPE i l’Associació de la Premsa de Madrid (APM) faran públic un document de recomanacions pràctiques perquè periodistes i mitjans puguin assenyalar i denunciar les rodes de premsa que no admeten preguntes.

El Manifest contra les rodes de premsa sense preguntes i altres anomalies informatives ja ha estat recolzat per 172 mitjans de comunicació i organitzacions professionals, i més de 10.000 persones a títol individual.