La Federació Llull considera que el “veto” del PP a la ILP Televisió sense Fronteres és un “acte de menyspreu a la veu dels ciutadans i una agressiva mesura contra la llengua catalana”. La Federació –constituïda per Acció Cultural del País Valencià, l’Obra Cultural Balear i Òmnium Cultura– assegura que, amb aquesta decisió, el Govern espanyol nega la veu a les 651.650 persones que van recolzar la iniciativa amb la seva signatura, a banda d’associacions, entitats, sindicats, partits i institucions que hi van donar suport.

“En lloc de respectar aquest consens social i polític, tan extens en els nostres territoris, i permetre com a mínim el tràmit parlamentari del projecte, el PP ha preferit posicionar-se juntament amb UPyD i votar negativament a una proposta que va en favor de la llibertat d’expressió, la pluralitat informativa i la llengua i la cultura catalanes”, etziba la Federació en un comunicat, on acusa el Partit Popular de tenir una motivació “fonamentalment política”.

La reciprocitat televisiva encara és possible

Malgrat el Congrés va tombar la ILP, la Federació Llull entén que la recepció de TV3 al País Valencià continua essent possible, ja que “depèn exclusivament” de l’Executiu d’Alberto Fabra.

Per fer-ho, planteja dues opcions: o arribar a un acord de reciprocitat amb el Govern català, o desprecintar els repetidors i retirar els expedients sancionadors contra Acció Cultural, tornant a la situació anterior al febrer del 2011, quan durant 26 anys es van rebre els canals de Televisió de Catalunya.

Finalment, la Federació també insta a l’Executiu d’Artur Mas a intensificar les gestions per arribar a un acord en la reciprocitat televisiva.