La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) ha manifestat el seu “rotund” rebuig a la reforma laboral aprovada divendres pel Govern espanyol i publicada al BOE un dia després. Per a la FeSP, les noves regles del joc no serviran per crear llocs de treball, i denuncia que retallen drets dels treballadors en benefici dels empresaris. A més, la titlla d’“injusta” perquè fa recaure la crisi sobre els més dèbils i “protegeix” als que l’han provocat.

Pel que fa als mitjans de comunicació, la Federació assegura que la reforma “només” servirà perquè els empresaris puguin acomiadar amb menor cost. “La suposada intenció de contractar joves serà utilitzada per molts d’ells per incrementar encara més la ja alarmant precarietat que es viu en aquest sector”, assenyala la FeSP. Això, segons l’organització, repercutirà “negativament” en la feina dels periodistes i també al dret a la informació de la ciutadania.

Tot i que la valoració es va fer abans de conèixer-se la lletra petita de la reforma, la Federació considera que aquesta perjudica a tots els treballadors en general i als periodistes de manera especial, perquè la professió no està regulada legalment, cosa de la qual responsabilitza tant al PSOE com al PP, partits als que acusa de no haver volgut enfrontar-se als grans grups de comunicació.