La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) ha lamentat i condemnat el tracte donat pel programa de Telecinco que presenta Ana Rosa Quintana a la dona d’un acusat pel crim de la nena Mari Luz. Considera que les maneres emprades per aconseguir l’exclusiva “han traspassat tots els límits de l’ètica” que ha de regir la professió periodística.

Per a la FeSP, no serveix com a justificació les explicacions d’Ana Rosa Quintana, en el sentit que van donar la notícia que tot periodista voldria donar, ni les de Telecinco, que fa recaure tota la responsabilitat a la productora Cuarzo. La FeSP denuncia que “tan aquesta cadena i la productora com Ana Rosa Quintana i tots els que varen assetjar a les pauses publicitàries a una dona amb evidents signes de patir alguna deficiència mental (…) són responsables d’un comportament que els periodistes rebutgem”. L’assetjament va portar a la dona a confessar que el seu marit era l’autor de l’assassinat de la nena Mari Luz.

Retrets als polítics

La FeSP denuncia que no és la primera vegada que s’ultratja a una persona per televisió i només acaba amb algunes crítiques sense cap conseqüència. En aquest sentit, retreu “la manca de coratge cívic” del Govern central i el Congrés que permeten als propietaris d’alguns mitjans vulnerar les normes més elementals de la decència, l’ètica professional i el sentit comú per no promoure una regulació legal del periodisme.

Per tot, els sindicats de periodistes creuen que aquest cas demostra la necessitat que hi hagi una autoritat reguladora dels mitjans de comunicació audiovisuals a nivell estatal, com a Catalunya hi ha el Consell de l’Audiovisual (CAC). Una autoritat que no s’ha de confondre, diuen, amb la censura, “com intenten fer creure aquells que només cerquen el seu negoci a costa de qualsevol mètode”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram