La Federació de Sindicats de Periodistes ha demanat la dimissió o la destitució del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz. La FeSP troba que en el seus tres anys al capdavant del Ministeri “ha fet mèrits de sobres per deixar el càrrec”, però per a la Federació la gota que ha fet vessar el got ha estat la seva “obstinació” per mantenir i defensar el projecte de Llei orgànica sobre protecció de la seguretat ciutadana, actualment tramitant-se al Congrés.

La FeSP recorda que l’anomenada llei mordassa ha estat rebutjada per tots el partits de l’oposició i per organitzacions com Amnistia Internacional, Reporters sense Fronteres, Greenpeace, SOS Racisme, Ecologistes en acció, la Xarxa Internacional d’Advocats Eureka, Jutges per la Democràcia i la Federació Europea de Periodistes, entre d’altres.

La Federació afirma que, malgrat les modificacions introduïdes en l’esborrany inicial, el “gran increment” quant al nombre de faltes relacionades amb els drets a la llibertat d’expressió i de manifestació, permet concloure que Fernández Díaz i el Govern espanyol “pretenen limitar i reprimir” tant el dret de la ciutadania a protestar als carrers com el dels periodistes i fotògrafs a difondre aquestes protestes.

Alerta sobre les conseqüències del TTIP

A banda, la FeSP alerta de “l’obscurantisme” que rodeja les negociacions entre Estats Units i la Unió Europea sobre el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP). “De dur-se a terme aquest acord, a més de suposar un greu atemptat contra la defensa de la regulació europea en matèries com l’economia, els drets laborals, el medi ambient o els serveis públics (salut, educació…), afectarà directament al dret a la informació i la comunicació de la ciutadania”.

En aquest sentit, la Federació de Sindicats de Periodistes explica que la creació de l’anomenat Mecanisme de solució de controvèrsies inversors-Estat implicaria la “indefensió” dels estats contra la concentració dels mitjans de comunicació en mans d’uns pocs monopolis.