La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) denuncia que el tancament de CNN+ és la prova que alguns empresaris els importa cada vegada menys el dret a la informació de la ciutadania, i pretenen exclusivament guanyar diners vulnerant les normes deontològiques més elementals del periodisme.

El cas del tancament de CNN+ demostra, segons la FesP, que la Llei General de Comunicació Audiovisual vigent, que permet la venda de llicències entre diferents empreses, “destrossa” els criteris de concessió i el pluralisme ideològic dels mitjans. La decisió de Telecinco, afegeix la federació de sindicats, permet emetre durant 24 hores una programació no apta per l’horari infantil protegit i també possibilita una concentració de mitjans “sempre perillosa” per a la informació plural.

La FeSP valora el 2010 com un any “pèssim” pels treballadors dels mitjans de comunicació, amb diversos milers d’acomiadaments, i adverteix que el 2011 ha començat amb una decisió “lamentable”, el tancament de CNN+ i la seva substitució per l’emissió 24 hores de Gran Hermano, un canvi dràstic que, asseguren, posa en perill el lloc de treball de 200 treballadors.

La FesP lamenta que el Govern espanyol continuï sense crear l’entitat reguladora del sector audiovisual, la CEMA, la qual creuen que hauria de respondre als atacs contra els drets ciutadans. Per la federació de sindicats, l’única manera d’evitar aquests “abusos empresarials” és que els treballadors del sector de la comunicació, organitzats dins les empreses, defensin els seus llocs de treball. Per tot, la FeSP fa una crida a tots els periodistes que treballin conjuntament en la lluita contra la precarietat i participin a les eleccions sindicals.