La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) ha manifestat el seu “rotund rebuig” a la voluntat expressada per diferents dirigents del Partit Popular, de privatitzar les televisions autonòmiques. Una decisió que, segons la FeSP, constituiria, a més d’un “greu atac” al dret a la informació de la ciutadania, “una altra retallada més a una democràcia ja debilitada”.

Per a la Federació, l’argument de l’elevat cost de les cadenes de ràdio i televisió per justificar la seva privatització o tancament és “una mera excusa que no es sosté”. I recomana que, en lloc d’utilitzar-se els mitjans com a “aparell de propaganda”, es gestionin bé, s’impedeixin abusos i no es permetin fitxatges milionaris de directors i alts càrrecs.

A més, la junta executiva federal de la FeSP alerta del perill que suposa “aquesta manera de pensar dels dirigents del PP” per a molts mitjans locals o autonòmics, que poden ser tancats, privatitzats o veure externalitzats els seus espais informatius.

La Federació també denuncia que el canvi de govern en molts ajuntaments ha provocat acomiadaments i represàlies contra treballadors de mitjans que no tenen la ideologia del partit guanyador. Així, reclama una “regulació legal” perquè els treballadors no restin “a la mercè dels governs de torn”.