La Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) ha expressat el seu “rotund rebuig” a la proposta plantejada per la Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA) de crear un únic canal “regional”, sense publicitat, que es nodriria dels continguts proporcionats pels operadors autonòmics. Segons la FeSP, aquesta proposta “no pretén millor” el model de la televisió autonòmica, sinó que “amaga el seu interès per quedar-se amb tot el pastís publicitari un cop ja s’ha aconseguit eliminar els anuncis de RTVE.

“El futur de les televisions autonòmiques públiques no passa per la privatització, com pretén fer el PP, sinó per mantenir-lo com a servei públic eficaç, amb una gestió adequada, amb l’elecció dels seus directors i consellers pel Parlament de la comunitat autònoma i garantint la seva neutralitat ideològica i la seva independència del Govern de torn”, assenyala la Federació en un comunicat.

A banda, la comissió permanent de la junta executiva federal de la FeSP, reunida el passat cap de setmana, va celebrar que el consell d’administració de RTVE “hagi estat obligat” a fer marxa enrere en el seu “absurd intent de controlar els informatius”, tot i lamentar que només hagi dimitit un dels nou consellers que van fer possible l’acord inicial.

La Federació espera que aquesta decisió “frustrada” no sigui una mostra del desig dels partits polítics per controlar la televisió pública, el “canvi” de la qual considera que ha estat “l’únic positiu” en l’àrea dels mitjans de comunicació que ha realitzat en vuit anys el Govern de Zapatero.