Aquest dilluns, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort, les xarxes socials van fer reviure la figura de Ramon Barnils. A més dels diaris digitals que es van fer ressò de l’efemèrid –amb menció especial per a VilaWeb, que va completar la notícia amb articles escrits per Biel Barnils, Saül Gordillo, Rosa Calafat, Martí Estruch i Xavier Montanyà–, nombrosos blogs van recordar el periodista.

En una iniciativa impulsada pel Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), els usuaris han utilitzat durant dies el hashtag #barnils per homenatjar el periodista. A Catalunya, aquesta etiqueta va aconseguir que ser trending topic de 9 a 14 h d’aquest dilluns, i va acabar tercera del dia per darrera de #premisedr (de la revista Enderrock) i #pryforbisbal, segons Twit.cat.

A nivell radiofònic, a la tertúlia radiofònica de Radio Sant Cugat també es va recordar Barnils, santcugatenc d’adopció, amb les intervencions de Josep Maria Figueres, Victor Alexandre, Xavier Fornells i Carmen Rojo. Aquest dimarts, l’Oracle de Catalunya Radio, dirigit per Xavier Grasset, li dedicarà el programa amb Ton Barnils, Saül Gordillo, Joan Vila i Triadú, Bernat Gasulla i Josep Vicent Boira com a convidats.

Pel que fa a la televisió, el proper dijous 17 de març Comunicàlia li dedicarà el programa d’entrevistes i debats Actualitat viva, que presenta i dirigeix Rita Marzoa, que comptarà amb la presència de Biel Barnils, llibreter i fill d’en Ramon, i Pep Palau, gastrònom i amic personal del periodista.

En diaris impresos, l’Avui i les edicions d’El Punt a Girona i Barcelona se’n van fer ressò, mentre que l’Ara també ho ha fet aquest dimarts.

Una copa a l’Horiginal

També aquest dijous, el GPRB ha preparat una trobada al bar Horiginal de Barcelona, on a partir de les 21 h es brindarà a la seva memòria. L’acte comptarà amb les intervencions de Joan Vila i Triadú, president de GPRB; Assumpció Maresma, editora de VilaWeb; Núria Barnils, periodista i neboda de Ramon, i Joan Manuel Tresserras, professor de la UAB i exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació.