El passat dissabte, el Castell de Palau-solità i Plegamans va acollir l’assemblea general ordinària de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya (FMCLCat). Durant la trobada, l’entitat va valorar “molt positivament” el primer any del conveni signat amb La Xarxa, així com l’evolució en aquest temps de l’oferta programàtica a les emissores locals, tant pel que fa als continguts com a la forma de participació i cooperació. Segons la FMLCat, l’acord ha suposat per a La Xarxa “la posada en marxa d’un nou model de prestació de serveis a la ràdio local, un model d’èxit, que és el model de la Federació”.

En aquest sentit, la Federació aposta perquè “des de la lleialtat en els pactes” es potenciïn els rols de cada entitat: “La Xarxa ha de ser el múscul potent que executa principalment els serveis de producció de continguts a través de la cooperació entre els mitjans, i la FMLCat ha de continuar essent el cap visible i la veu del sector comunicatiu local de titularitat pública. És bo per a La Xarxa que la FMLCat sigui forta”, va manifestar el seu president, Manel Ramon, durant l’assemblea.

De fet, aquesta voluntat ja ha començat a concretar-se amb una ampliació del conveni que preveu, entre d’altres, la presència de la Federació als òrgans de decisió de La Xarxa, amb Manel Ramon formant part del consell assessor de direcció. En aquesta línia, la FMCLCat demana més presència en els òrgans de decisió dels serveis i continguts de La Xarxa per tal que aquests s’adeqüin a les necessitats dels mitjans locals, i també un millor aprofitament dels recursos i els actius de cadascuna de les entitats.