La Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA) ha arribat a un acord amb YouTube pel qual es converteix en agregadora de canals de la plataforma de vídeos. L’aliança es realitza sota el model Multiple Channel Network (MCN) amb els canals que les cadenes autonòmiques disposen actualment a YouTube.

A l’Estat, les televisions autonòmiques seran pioneres en la posada en marxa de la xarxa de canals Multiple Channel Network, que als Estats Units existeixen des de fa gairebé un any.

“Les televisions autonòmiques afronten el present amb un clar enfocament de servei públic, potenciant i desenvolupant el millor conjunt de solucions tecnològiques amb les que poder oferir accés als seus continguts audiovisuals de proximitat des de qualsevol dispositiu i lloc”, assenyala la FORTA en un comunicat.

“Aquest acord evidencia que les estratègies i les línies innovadores marcades per totes i cadascuna de les televisions autonòmiques estan donant fruits més que satisfactoris, posicionant-les a l’avantguarda dins del panorama digital audiovisual”, afegeix la Federació.