La Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics i RTVE han firmat un conveni de col·laboració inèdit entre ambdues parts, per tal de compartir coneixements i maximitzar els rendiments dels diferents sistemes públics de comunicació de cara al futur. L’acord busca aprofitar les sinergies dels mitjans públics per competir en l’entorn digital i oferir un millor servei a la ciutadania.

La presidenta de la FORTA, Mar Iglesias, i el president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, han signat aquest dilluns el denominat Conveni Compostel·la, en referència a la ciutat escollida per segellar l’aliança.

D’aquesta manera, la FORTA i RTVE volen reforçar el posicionament dels serveis audiovisuals públics en l’àmbit estatal, europeu i internacional. Ambdues parts es comprometen a col·laborar en el desenvolupament de projectes de producció audiovisual, en qualsevol format, i en l’adquisició de continguts audiovisuals d’interès comú. L’acord també preveu el desenvolupament d’estratègies en matèria d’innovació i formació.

El Conveni Compostel·la també contempla la posada en marxa de projectes digitals col·laboratius amb l’aspiració que els mitjans públics siguin cada cop més referents per al conjunt del sector i oferir així un millor servei.

El document assumeix igualment la recerca d’un marc de finançament i fiscalitat estable i eficaç, i el desenvolupament d’estratègies i polítiques de governança i comunicació.

“Les radiotelevisions públiques són eines d’informació de proximitat per als ciutadans i per això són tan necessàries”, ha destacat Mar Iglesias. “Sense els serveis audiovisuals públics autonòmics molts continguts importants no tindrien la difusió necessària a través de la televisió, la ràdio i els mitjans digitals que mostren a més la diversitat dels seus territoris amb els seus continguts específics. Durant la pandèmia, aquesta labor ha sigut especialment important i la nostra tasca continua, amb nous reptes com la lluita contra la desinformació o el necessari suport a la indústria audiovisual”, ha afegit.

“Junts som més forts”, ha afirmat José Manuel Pérez Tornero, qui ha destacat la importància del conveni de col·laboració, i ha posat en valor que s’hagi signat en les quatre llengües cooficials de l’Estat.