La presidenta de la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics, Carmen Amores, alerta que la reinterpretació que l’Agència Tributària fa de la Llei de l’IVA de 2015 portarà les cadenes a una “asfíxia econòmica” que pot abocar-les a la seva “liquidació”. Així ho va assenyalar dijous en una conferència organitzada per Nueva Economía Fórum.

De moment, Hisenda ha iniciat processos reclamar les suposades diferències en l’abonament de l’IVA a les radiotelevisions de Castella-la Manxa (de la qual Amores és directora general), Extremadura i Astúries, però la previsió és les segueixin la resta de corporacions.

En la seva intervenció, la presidenta de la FORTA va fer una crida al Govern espanyol perquè doni marxa enrere en la reinterpretació de la normativa.

Control al duopoli

En el transcurs de la conferència, Carmen Amores va reclamar un marc financer i pressupostari estable a mitjà i llarg termini basat en un model de finançament de caràcter pluriennal i emparat per una política fiscal adequada.

A més, va explicar que després de Setmana Santa es va reunir amb el ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, a qui li va traslladar les reivindicacions de la FORTA. Una de les peticions és que l’Executiu posi “límit” al domini del mercat publicitari que exerceixen Mediaset i Atresmedia. En aquest sentit, considera que el duopoli hauria de controlar al voltant del 50% de la publicitat, com el percentatge conjunt de la seva audiència, i no l’actual 86%.

“Seria desitjable una major atenció i vigilància pels organismes competents a les normes que regeixen en un mercat publicitari cada cop menys equitatiu reflex d’un preocupant procés de concentració, per garantir que tots els agents puguem conviure en un entorn de competència lleial que redundi en benefici de tots: usuaris i consumidors, mitjans i anunciants”, va manifestar la presidenta de FORTA en la seva intervenció.

A més, la Federació també ha demanat al ministre Nadal participar i tenir veu en les negociacions del proper dividend digital i en l’evolució del marc regulador.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram