Aquest dimecres, la fundació privada que gestiona el domini .cat va escollir Ricard Huguet, representant de FemCat (fundació privada d’empresaris pel progrés de la societat) com a nou president del patronat. Huguet, escollit per unanimitat, substitueix Salvador Alegret, que exercia el càrrec en representació de l’Institut d’Estudis Catalans.

Posteriorment, la Fundació puntCAT ha celebrat l’acte institucional del cinquè aniversari del domini .cat, durant el qual s’han lliurat la segona edició dels ajuts de la seva obra social per a projectes sense ànim de lucre que ajuden a disminuir la barrera digital.

Els tres guanyadors dels Ajuts puntCAT 2011 han estat: Projecte ISeqüències, de la Fundació Planeta Imaginario, per al desenvolupament d’aplicacions obertes per a l’educació d’infants amb autisme; Projecte Agenda Oberta, de Pimpampum.cat, pel desenvolupament d’una agenda d’actes, festes, etc. en base a les agendes en dades obertes que aporten les administracions i, en particular, els diferents ajuntaments; i Projecte Eixos.cat, de Planol.info, que desenvolupa una plataforma, també sobre dades obertes, la qual recull i consolida informació de serveis, empreses, transports i altres dades obertes aportades per les administracions de gran utilitat per la societat.

Amb motiu de l’anversari, la Fundació puntCAT ha editat la memòria d’aquest primer quinquenni.