La nova etapa de la Fundació puntCAT iniciada fa un any comença a donar fruits. A finals de mes obrirà una convocatòria d’ajuts a projectes, dirigida a entitats o institucions públiques, amb una dotació global de 160.000 euros.

Segons les bases, la finalitat és finançar projectes amb contingut o estructura digital que tinguin “ambició disruptiva, tracció col·laborativa o caràcter estratègic” en com a mínim algun d’aquests tres àmbits: tecnologies de la informació i la comunicació; llengua, cultura i societat; i serveis i infraestructures estratègiques.

puntCAT premiarà dues categories d’ajuts: els projectes d’un any, amb una dotació de fins a 50.000 euros, i els quadrimestrals, amb un màxim de 15.000. El nombre d’ajuts concedits dependrà de les sol·licituds seleccionades i del límit pressupostari de 160.000 euros. El període per presentar projectes serà del 28 de gener al 28 de març.

L’objectiu dels ajuts és triple: desenvolupar solucions i serveis digitals que afegeixin valor als usuaris del domini .cat individualment i col·lectiva als membres de la comunitat; dinamitzar el català a internet, i innovar en l’àmbit de les tecnologies digitals.

Tornar als orígens

La Fundació puntCAT ha iniciat una nova etapa en què vol deixar enrere l’estat d’acomodament al qual havia arribat després de consolidar el projecte, per tal de tenir més rellevància i donar més visibilitat a la seva tasca.

La voluntat és impulsar l’ús del català a internet, aprofundir en la relació entre llengua i tecnologia, i esdevenir un referent en aquest àmbit, segons va explicar dijous el seu president, Carles Salvadó, en una trobada amb la premsa. La intenció és “tornar a connectar amb els orígens i l’essència del domini”, en paraules del secretari de l’entitat, Saül Gordillo.

Per aconseguir-ho, puntCAT proposa una modificació dels seus estatuts. L’esborrany preveu actualitzar i eixamplar els objectius de la Fundació; ampliar el nombre de patrons (dels 10 actuals a 18); impulsar una major vinculació i participació d’aquests; incorporar la figura del síndic, i obrir la governança l’entitat a la seva comunitat, entre d’altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram