La Fundació Lluís Carulla ha atorgat el 34è Premi d’Honor Lluís Carulla a la Fundació puntCAT, dotat amb 50.000 euros, per promoure la llengua i la cultura catalanes a internet i per fer del .cat un dels dominis de referència a la xarxa. “Rebre un guardó amb la connotació de Premi d’Honor i atorgat per la Fundació Lluís Carulla –que exerceix un mecenatge exemplar– ens fa sentir més grans”, ha afirmat Salvador Alegret, president de la Fundació puntCAT, en la roda de premsa que s’ha celebrat aquest dilluns per fer públics els guardonats.

Alegret també ha explicat que el .cat és un cas “d’èxit col·lectiu i tecnològic”, i que no és res més que la part visible d’un iceberg que representa tota una comunitat lligada a la llengua i la cultura catalanes a internet.

Segons Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla, el premi és “un missatge de distinció i d’estímul”, que en aquest cas mostra com la catalanitat i la identitat i les noves tecnologies caminen juntes. “Aquest és el missatge que el país necessita, no de nostàlgia sinó d’ambició”, ha afirmat.

Durant l’acte també s’han anunciat els guanyadors dels Premis d’Actuació Cívica, cadascun dotat amb 5.000 euros, que són: el periodista Enric Frigola i Viñas; el poeta i estudiós de la sardana Lluís Subirana; la professora de música mallorquina Magdalena González; el també mallorquí Joan Melià, filòleg i activista a favor de la llengua; l’empresari i activista valencià Carles Subiela, i el sastre Pasqual Mel·lai, difusor de la història, les tradicions i els costums de l’Alguer.

El lliurament dels guardons tindrà lloc el proper dijous 18 de novembre, a les 19 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

El jurat d’enguany ha estat format per Salvador Cardús, Muriel Casals, Àngel Castiñeira, Vicent Partal, Ramon Pla i Arxé, Maria Mercè Roca, Joaquim Triadú, Carme Valls i Vicenç Villatoro.