Les negociacions entre les cadenes de Planeta i Mediapro van avançar tant el passat cap de setmana que s’espera que Antena 3 comuniqui aquesta mateixa setmana l’operació d’absorció de La Sexta a la Comissió Nacional de la Competència (CNC), segons informen de fonts de les negociacions VerTele i lainformación.com.

L’acord suposaria que la cadena participada per Imagina tindria un màxim del 15% del capital del grup resultant; d’entrada seria un 10%, que s’ampliaria segons objectius. A banda, els accionistes i rebrien uns 100 milions d’euros, tot i que en aquesta xifra s’hi inclou el deute de la cadena.

A més, els gestors de La Sexta sembla que haurien pogut garantir-se la independència editorial de la cadena i el control de la programació, a diferència del que ha passat amb l’absorció de Cuatro per part de Telecinco.

En l’organigrama els canvis serien mínims. José Manuel Lara Bosch, president d’Antena 3; Silvio González, conseller delegat, i Mauricio Carlotti, vicepresident, mantindrien el càrrec en el nou grup resultant. La novetat seria una segona vicepresidència que tot indica que seria per a José Manuel Contreras, actual conseller delegat de La Sexta.