El Govern valencià ha autoritzat l’increment del pressupost de la Generalitat del 2012 en un total de 38.558.287,70 euros profitant “l’existència de disponibilitats de crèdits” en l’apartat de Despeses diverses, els quals s’utilitzaran per “donar cobertura pressupostària a determinades actuacions considerades ineludibles”, segons publica aquest dilluns el DOCV.

D’aquests més de 38,5 milions, 15.583.000 euros seran per augmentar la seva aportació per al finançament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), que d’aquesta manera passa de 97.084.930 euros a 112.667.930.

RTVV necessita 52 milions per pagar deutes i completar la fusió

Aquesta partida pressupostària extra arriba pocs dies després que Las Provincias desvetllés que RTVV, en plena execució de l’ERO, necessita 52 milions d’euros per poder finalitzar el procés iniciat per constituir la nova societat que fusionarà Canal 9 i Ràdio 9.

Després d’aquesta injecció de 15,6 milions només en faltarien 36,4, els quals sortirien d’un crèdit en el qual es posaria com a aval el centre de produccions de Burjassot, segons explica el diari. Altres fonts indiquen, segons Levante-EMV, que els diners serviran per cobrir despeses de l’ERO que hi ha en marxa.

Els 52 milions que necessita RTVV s’expliquen majoritàriament pels deutes amb proveïdors. Segons la normativa, la nova empresa es constituirà “previ reequilibri patrimonial” de Televisió Autonòmica Valenciana i Ràdio Autonomia Valenciana. És a dir, s’han de fusionar amb els comptes a zero, per la qual cosa la nova societat no es podria constituir si abans no es salden els deutes.