L’Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM) ha denunciat que la Generalitat valenciana ha tancat fòrums que obrien ciutadans a pàgines de Facebook de l’administració autonòmica valenciana sobre determinats temes de gestió pública com les despeses de publicitat de l’AVE o el debat sobre el funcionament de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV). Davant aquesta circumstància, l’ACICOM lamenta l’actitud de la Generalitat de tractar els valencians “com a súbdits”, i no com a ciutadans.

Per aquesta associació, l’actitud “permanent” de no facilitar la interacció, la transparència i l’accés dels ciutadans als mitjans de comunicació com a actors i no simplement com a consumidors passius d’informació suposa un “endarreriment democràtic inacceptable”.

L’ACICOM defensa que davant l’excusa oficial per tancar els fòrums de que han existit insults, cal establir normes d’estil i regles de joc democràtics per tal d’ordenar el debat i el tipus d’intervenció, però no tancar l’accés als ciutadans que vulguin participar en els debats.

“No volem pensar que des del Govern de la Generalitat es pugui establir qualsevol nivell de complicitat amb radicals, generalment d’extrema dreta, per suprimir les llibertats de la ciutadania”, assegura l’ACICOM en un comunicat. En la mateixa línia, José Ignacio Pastor, president de l’entitat, fa una analogia amb la revolució a Egipte: “Fins i tot ens els darrers dies el poble egipci ha aconseguit, mitjançant les xarxes socials, un pas decisiu cap a la ciutadania, deixant enrere el seu tractament com a súbdits per un govern autoritari secular”.