https://youtu.be/ifZVavo9-xk

El sindicat Unión de Guardias Civiles ha denunciat els “autors” dels danys causats a tres vehicles de la Guàrdia Civil estacionats davant el Departament d’Economia de la Generalitat el 20 de setembre (tot i que la denúncia diu que va ser el 21), i en concret Ivan Medina, periodista del magazín Tarda oberta de TV3 (produït per Mediapro).

L’organització explica que l'”atac vandàlic” als vehicles el va realitzar “de manera intencionada” un grup de persones concentrat davant la Conselleria en protesta per l’escorcoll de la policia. Entre els presumptes autors, el sindicat identifica Medina, que va pujar damunt d’un dels vehicles en la connexió en directe amb el programa. La UGC denuncia que el periodista va saltar sobre el capó del vehicle “causant danys molt greus”.

La Unión de Guardias Civiles també retreu que Medina es vanagloriés de la seva “actuació delictiva” a les xarxes socials. Segons l’organització, el reporter “actua amb una clara consciència de generar dany, no només als béns de l’Estat, sinó un clar menyspreu a la institució de la Guàrdia Civil, que es veu representada en els actes vandàlics que realitza de manera deliberada i conscient”.

En la denúncia presentada davant la Fiscalia de l’Audiència Nacional, la UGC considera que els fets podrien constituir un delicte de danys greus a béns de les forces de seguretat de l’Estat (article 265 del Codi Penal), i fins i tot un delicte de terrorisme per “actes vandàlics de kale borroka” (article 573).