Mediapro ha denunciat davant del Consell de Ministres l’incompliment per part de Sogecable de les condicions imposades al novembre del 2002 pel propi Consell respecte a la fusió entre Vía Digital i Canal Satélite.

La productora catalana ja havia denunciat l’incompliment davant la Comissió Nacional de la Competència (CNC), però aquesta no va admetre a tràmit la denúncia. Després va recórrer a l’Audiència Nacional, que ha resolt que la decisió de la CNC no va ser correcta, i que ha de ser el Consell de Ministres qui es pronunciï sobre el tema en un termini de tres mesos, segons informa Mediapro.

En cas de confirmar-se la infracció, Sogecable podria ser multada amb el pagament d’una quantitat de fins al 10% de la seva facturació, i donaria dret a Mediapro a reclamar els corresponents danys i perjudicis.

L’incompliment

El 29 de novembre del 2002, el Consell de Ministres va aprovar la fusió entre Vía Digital i Canal Satélite condicionant-la al compliment d’una sèrie de condicions. Entre d’altres, es va establir que Sogecable no podia explotar els drets televisius dels clubs de futbol més de tres temporades.

Segons Mediapro, Sogecable va incomplir aquest límit al prorrogar “il·lícitament” una temporada més, la 2008-2009, el contracte que explotava des del 1998. Així, Mediapro no va poder explotar els drets televisius del Reial Madrid durant aquella temporada, tal com estava previst en el contracte subscrit amb el club.

Sogecable ho desmenteix

En un comunicat, Sogecable assegura que la sentència de l’Audiència Nacional, la qual remarca que és del passat 21 d’abril, “declara la legalitat” de la resolució de la CNC i que la denúncia “va estar ben arxivada”.

Segons Sogecable, l’únic punt en què l’Audiència estima la reclamació de Mediapro és en la consideració el recurs contra l’arxivament fet per Competència “havia de substanciar-se” davant el Consell de Ministres i no de la CNC.

Finalment, Sogecable reitera que no incomplert cap de les condicions imposades pel Consell de Ministres, i ho argumenta en el fet que no ha patit cap sanció per part de Competència.