La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una ràdio i una televisió públiques en valencià ja ha aconseguit superar 50.000 signatures necessàries per poder presentar-la a les Corts Valencianes. Amb tot, la campanya de recollida de firmes continua, doncs encara queda més d’un mes, per tal de presentar-ne quantes més millor.

Per als impulsors de la ILP, haver aconseguit les signatures necessàries quan encara no s’ha arribat als tres mesos des de l’inici de la campanya és un “èxit rotund” i la “mostra més clara” que la ciutadania valenciana “vol uns mitjans de comunicació de titularitat pública que els permeta estar informats en la llengua pròpia, i que oferisca una programació de proximitat i un entreteniment de qualitat”.

En el text de la iniciativa es reivindica el dret de la ciutadania a tenir mitjans de comunicació públics en valencià, i es remarca que, des del tancament de RTVV, la valenciana és l’única comunitat amb llengua pròpia que no en disposa per a la seva difusió. En aquest sentit, la ILP recorda que, segons la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries (ratificada per Espanya en 2001), els poders públics han de garantir la creació de com a mínim una emissora de ràdio i un canal de televisió en les llengües protegides per aquest conveni, entre les quals el valencià.

La iniciativa també destaca la necessitat de comptar amb una ràdio i una televisió públiques per vertebrar el territori, i subratlla el caràcter estratègic del sector audiovisual per la seva importància social i econòmica.