El mes passat el Govern va atorgar a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes la concessió definitiva per a la prestació del servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència de caràcter municipal.

El fet és que, el 2012, l’Ajuntament va cessar les emissions de Ràdio Ribes, nascuda el 1981, per les obres de rehabilitació de la Casa de la Vila, on tenia les instal·lacions, sense l’opció de traslladar l’emissora a una altra dependència municipal. Malgrat les obres es van enllestir a principis de 2018, les emissions no han tornat; segons el consistori, per la manca de concessió definitiva.

L’Ajuntament, però, disposava des de 1992 de l’adjudicació provisional d’una emissora de freqüència modulada al 107.2, on va emetre fins el 2012. Ara el Govern ha procedit a l’atorgament definitiu un cop s’han complert els tràmits administratius i tècnics.

En previsió a la concessió definitiva per emetre, en els darrers mesos el consistori havia licitat el subministrament i la instal·lació de l’equipament necessari per a la reobertura de Ràdio Ribes.