PROA – Federació de Productores Audiovisuals organitza la primera edició d’Animar_BCN – Convenció d’Animació Europea. L’esdeveniment tindrà lloc a la Casa Convalescència de Barcelona els dies 23 i 24 de novembre i comptarà amb representació de més de 20 països comunitaris.

La iniciativa es presenta com un espai de diàleg en què associacions i federacions de productores d’animació intercanviaran idees amb els agents clau en el finançament d’obres audiovisuals. Precisament, un dels principals objectius és potenciar la competitivitat i la cooperació en el sector de l’animació de la UE.

“Animar_BCN és un símptoma que la indústria de l’animació europea està més unida i compromesa que mai”, assenyala Jordi B. Oliva, president de PROA. “Apostem perquè tots els col·lectius del sector a Europa puguin aportar la seva visió per detectar els reptes de l’animació i traçar l’estratègia cap a una major competitivitat de les obres audiovisuals”, afegeix.

És el primer cop que el conjunt de la indústria de l’animació europea es reunirà en un mateix espai per abordar l’estat del sector i traçar una estratègia de futur.

El congrés comptarà amb quatre grups de treball d’experts per debatre sobre el finançament públic i privat de l’animació, centrant-se en els reptes, les experiències exitoses i les línies de millora. Cada grup presentarà les seves conclusions en dues taules rodones el segon dia.

De les sessions se n’extraurà una llista de recomanacions per aplicar a curt, mitjà i llarg termini en tots els països europeus. Durant el proper any, Animar_BCN farà un seguiment sobre el seu compliment, que es debatrà en la següent edició anual.

El programa de la primera Convenció d’Animació Europea també inclou conferències temàtiques i sessions de networking, entre d’altres.