Tres dies abans del judici per l’ERO de Radiotelevisió Valenciana, la Inspecció de Treball va fer pública una resolució on conclou que l’empresa ha comès dues infraccions greus en matèria de relacions laborals arran dels horaris imposats per la direcció des de l’1 de setembre, donant la raó d’aquesta manera als representants dels treballadors.

Segons l’organisme, els nous horaris són una “transgressió” tant del conveni col·lectiu de RTVV com de la normativa estatal, ja que, amb les 37 hores i mitja imposades en quatre jornades, se superen les nou hores diàries de treball.

A banda, la Inspecció també considera com a greu el fet que RTVV hagi “vulnerat” el dret de consulta del comitè, ja que va modificar les condicions de treball sense convocar el període de consultes al qual està obligada per llei, tot i que s’hi havia compromès per escrit.

Els representants dels treballadors denuncien que, arran de l’ERO, la direcció està intentant cobrir les absències i la manca de personal amb la sobrecàrrega d’hores, l’alteració de les funcions de la plantilla i la realització d’hores extraordinàries.

Al juliol, un informe de la Inspecció de Treball ja va fer públiques diverses irregularitats de RTVV en l’àmbit laboral.