Junqueras durant la roda de premsa que va oferir per a l’ACN des de Soto del Real el 19 d’abril (foto: Àlex Recolons / ACN).

La Junta Electoral Central ha prohibit definitivament la participació del líder d’Esquerra, Oriol Junqueras, en el debat d’aquest dimarts a la nit a TV3 amb la resta de candidats a les eleccions europees del 26 de maig.

Malgrat que el passat dilluns la Junta Electoral Provincial de Barcelona va autoritzar la seva participació via telemàtica, la JEC ha acabat tombant aquesta possibilitat arran de l’informe d’Institucions Penitenciàries. Aquest organisme s’ha posicionat en contra argumentant que pertorbaria el normal funcionament del centre penitenciari de Soto del Real, ja que els presos han d’estar a la seves cel·les a les 20 h.

Així doncs, la JEC no autoritza la petició d’ERC perquè està plantejada “fora de l’horari establert per a la sala de videoconferències”, i perquè “a més resulta incompatible amb el règim general d’horari del centre penitenciari”.

La Junta Electoral Central també ha negat les dues entrevistes que Junqueras havia d’oferir a Catalunya Ràdio i el diari Ara el proper dijous al matí, perquè la sala de videoconferències “ja està reservada durant aquell horari per a actuacions de diferents jutjats”.