La Junta Electoral de Barcelona ha desestimat els recursos presentats respectivament per PP, Ciutadans i PSC contra la retransmissió de la Via Lliure de la Diada per part de TV3. La JEC argumenta que la manifestació de la Meridiana de Barcelona no es pot considerar un acte de la campanya electoral, i recorda que es tracta d’un esdeveniment “d’evident interès” per a l’audiència que ha estat cobert els darrers anys per mitjans públics i privats.

A més, la Junta assegura que no es té per què pressuposar que el tractament que oferirà TV3 de la manifestació “excedirà” l’exercici de la llibertat d’informació i expressió.

En el seu recurs, el PP demanava que no es transmetés íntegrament la Via Lliure en considerar que es tracta d’un acte de campanya, i que per tant es cobrís com un acte polític dins dels blocs electorals dels informatius de la televisió pública.

Per la seva part, Ciutadans havia sol·licitat que la durada de la transmissió de la manifestació es comptés dins del temps que li tocaria a Junts pel Sí en els blocs electorals, mentre que el PSC volia que TV3 compensés la resta de candidatures per respectar la proporcionalitat dels blocs.

Col·laboració amb l’ANC

El director de TV3, Eugeni Sallent, va dir aquest dimecres que la cobertura de l’acte es realitzarà únicament sota les directrius de la cadena i no de l’Assemblea Nacional Catalana, negant que s’hagi signat un contracte de col·laboració amb l’entitat, tal com havia informat dies enrere El Confidencial.

En declaracions a El Periódico, Sallent va admetre que hi ha una col·laboració “obligada” amb l’ANC com a organitzadora de l’acte. “És una retransmissió que, per les seves dimensions, obliga a una gran cobertura tècnica i professional, i és necessari coordinar-se amb els organitzadors, en aquest cas l’ANC, però de la mateixa forma que vam estar obligats a coordinar-nos amb el Barça quan es va celebrar la rua per la ciutat quan van guanyar la Champions”, va recalcar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram