La junta de govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) ha acordat, amb un únic vot en contra, l’obertura d’un expedient disciplinari a Pilar Antillach, membre de la mateixa, per la denúncia presentada davant la Fiscalia de Delictes Econòmics contra l’entitat per presumptes irregularitats en els seus comptes. La denúncia va ser arxivada fa una setmana en no apreciar-se indicis de delicte.

Segons va informar aquest dimarts el CPC, l’expedient es basa en l’article 15 del Estatuts col·legials, i “aprecia una falta greu en haver actuat contra l’economia, el prestigi i la dignitat de la institució”. Amb anterioritat, Antillach ja havia presentat una denúncia davant la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat, que també va ser arxivada.

El CPC remarca que la resolució de la Fiscalia recorda que ha de ser “dintre del òrgans de govern del propi Col·legi on es plantegin i resolguin els problemes”, i que “només l’esforç de tots pot aconseguir tirar endavant el projecte del Col·legi i que aquest pugi fer la seva feina i assolir el objectius i funcions que marquen els estatus”.