El PPC va demanar a la Junta Electoral Central la retirada d’una campanya institucional signada amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) el passat 26 de setembre, l’endemà que el president Artur Mas convoqués eleccions, en entendre que era una utilització dels mitjans públics com a “instrument de propaganda”. Ara, l’organisme ha conclòs que es tracta de càpsules informatives d’interès general i desestima la petició dels populars.

En concret, l’acord de la Junta assenyala que l’encàrrec del Govern a la CCMA respon “únicament” a “campanyes informatives destinades a informar els ciutadans sobre el procés electoral o campanyes que són imprescindibles per a la salvaguarda de l’interès públic o el correcte desenvolupament dels serveis públics”, per la qual cosa entén que es poden continuar emetent en període electoral.

El protocol d’encàrrec de la campanya institucional es va signar el 25 de maig i es va resoldre fins el 26 de setembre. Finalment, es va publicar al Diari Oficial el 2 d’octubre, on no transcendien els detalls de la campanya i tan sols indicava que era per a la “difusió de serveis públics al ciutadà”.