La Lliga de Futbol Professional (LFP) va aprovar aquest dimarts un reglament de control econòmic que, entre altres mesures, preveu que les ràdios paguin als equips de primera i segona divisió per les transmissions dels seus partits, com ja fan les televisions.

La mesura entraria en vigor de “forma gradual”, un cop s’hagi negociat amb les diferents cadenes, segons va assegurar el president de la LFP, José Luis Astiazarán. De moment, s’han analitzat diferents maneres d’aplicar el cànon, segons les audiències de l’EGM, l’abast territorial i els ingressos publicitaris.

“Volem un model respectuós amb el dret a la informació i que totes les emissores de ràdio tinguin millors condicions de treball i productes que puguin valorar si els convé explotar”, va afirmar Astiazarán. Aquest model, segons va dir, “ordenarà” el món de la ràdio i les retransmissions, i segueix el que ja s’aplica a Itàlia, Alemanya o Anglaterra.

Tot i que no hi ha data per la seva posada en marxa, la LFP vol que sigui “com més aviat millor”. Abans, vol “escoltar” totes les emissores. En anteriors ocasions que el tema s’havia posat sobre la taula, a les cadenes radiofòniques no els havia agradat massa la idea i havien exigit un millor tracte per parts dels clubs.