Les ràdios continuen negant-se a acceptar el cànon que vol imposar la Lliga de Futbol Professional (LFP) i, per tant, segueixen servint-se de les imatges de televisió per narrar els partits sense accedir a les cabines dels camps. Cansada que la situació no es desbloquegi, la patronal dels clubs ha volgut implicar les cadenes de televisió perquè els tallin el senyal a les emissores de ràdio.

Segons informa el diari esportiu Marca, la LFP hauria fet arribar una carta a les operadores televisives demanant que “controlin o impedeixin” que les ràdios utilitzin el senyal dels seus partits per a la retransmissió. Així, els facilita una llista de domicilis des d’on se suposa que es retransmeten els partits, i els anima a que els retirin els codificadors, les antenes o les targetes que utilitzen per visionar els matxs, i que els rescindeixin els contractes que mantinguin.

En el document, la Lliga assegura que la transmissió radiofònica amb imatges televisives “no pot trobar empara en l’exercici del dret a la informació”, i que es tracta d’una “violació dels drets radiofònics”. A més, la patronal argumenta que s’infringeixen les “condicions contractuals” per les quals les televisions ofereixen imatges als seus clients, que no estan autoritzats per comercialitzar-les.