Els primers sis mesos de l’any, el conjunt dels diaris digitals en català va millorar les seves audiències respecte del mateix període de 2018. En base a la mitjana mensual de les capçaleres amb més de 100.000 usuaris únics, l’increment global va ser del 5,12%, i gairebé dos terços dels mitjans van sumar lectors respecte del primer semestre de l’any passat.

Una dada a destacar és que, en línies generals, els digitals de proximitat obtenen més bons resultats que els generalistes. En conjunt, els primers incrementen el nombre d’usuaris únics un 28,80%, i els segons ho fan l’1,19%.

Del primer semestre de 2018 al de 2019, el rànquing presenta alguns canvis, però no al capdavant, on es manté NacióDigital. Per darrere se situa CatalunyaDiari, que puja tres llocs i avança l’Ara, ElNacional.cat i VilaWeb, que decau a la cinquena posició.

Per la seva part, el Diari de Girona avança dos llocs, els mateixos que perd el seu

rival ciutadà El Punt Avui. A continuació, TarragonaDigital guanya una posició i betevé cinc, quedant per davant d’elPeriódico.cat, que en baixa dues.

En el terç final de la classificació, Segre i El 9 Nou pugen tres llocs cadascun; Diari Més i Tot Sant Cugat quatre, i Empordà.info n’escala dos.

Les caigudes més pronunciades es troben a la cua, amb LleidaDiari, que recula deu posicions, i Món Terrassa, cinc.

 

 

*Rànquing elaborat amb dades d’OJD Interactiva dels diaris digitals en català amb més de 100.000 usuaris únics de mitjana mensual.

**En la classificació no s’inclouen les capçaleres sense dades del primer semestre de 2018 (com Tot Barcelona o XCatalunya.cat), i que superen els 100.000 usuaris únics mensuals.   

 

Article publicat en el número de tardor 2019 de la revista Comunicació 21.