A la 1.20 h de la matinada, TV3 ha donat per acabada La Marató especial contra la pobresa amb una recaptació provisional de 4.030.182 euros. La xifra està allunyada dels 7.231.628 euros assolits al desembre per a projectes d’investigació de regeneració i transplantament d’òrgans i teixits, tot i que La Marató clàssica té dos factors a favor: les dates (tocant a Nadal) i la tradició (ja fa vint anys que es celebra).

El programa solidari contra l’exclusió social es va iniciar a les 9 del matí a Catalunya Ràdio (fins a les 13 h) i va agafar el relleu a la televisió pública a les 12 del migdia. Ara el període per fer donatius resta obert fins al 30 de juny. Els diners recaptats es destinaran a projectes d’entitats del tercer sector per finançar projectes socials que millorin les situacions de desigualtat social i de pobresa que hi ha a Catalunya.

En total s’han presentat 235 treballs segons quatre línies d’actuació –assistencial, habitatge, inserció sociolaboral i infància– que actualment estan essent avaluats per un equip d’experts en matèria social sota la coordinació de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Alguns dels aspectes que es valoraran són l’impacte social i al territori dels projectes, el seu caràcter innovador i transversal, així com la seva capacitat transformadora.

El Patronat de la Fundació la Marató decidirà l’adjudicació final dels treballs guanyadors durant la primera quinzena de juliol. Les entitats premiades tindran un any per executar els seus projectes, fins al setembre del 2013, quan se n’exposaran públicament els resultats.