El Govern ha acordat aquest dimarts atorgar la Creu de Sant Jordi a 27 persones i 13 entitats que han destacat pels seus mèrits i serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el terreny cívic i cultural.

Entre les entitats guardonades hi ha la Fundació La Marató de TV3 distingida per “la valuosa tasca solidària que fa d’impuls i coordinació de campanyes de sensibilització social i de difusió sobre la salut”. El veredicte destaca que, des del 1992, el programa La Marató genera “una gran mobilització ciutadana”, i que “el seu èxit i el treball de la Fundació durant tot l’any han permès el finançament de més de 700 projectes de recerca biomèdica, la consolidació i projecció d’aquest àmbit a Catalunya i l’avenç en el coneixement de nombroses malalties”.

A banda, també s’ha atorgat la Creu de Sant Jordi a la Revista de Catalunya, que el 2012 va endegar una etapa “des de la qual manté un compromís renovat” amb la societat. “Els seus continguts, alhora arrelats i oberts al món, són referents culturals d’alta divulgació”, assenyala el veredicte sobre la publicació fundada el 1924 per Antoni Rovira i Virgili com a revista d’assaig, i reimpulsada el 1986 per Max Cahner.