Reflexionar sobre els perills d’una visió excloent de la immigració i afavorir línies d’actuació dels mitjans per contribuir a evitar determinats estereotips, especialment quan el fenomen de la immigració irromp en l’agenda política. Aquests són els objectius de la tercera edició de les Jornades de la mesa per a la diversitat que tindran lloc el proper dijous 2 de desembre a la seu del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

Les Jornades, organitzades per Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual (MDA), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Màster Mediació Intermediterrània, Inversió Econòmica i Integració Intercultural (MIM) i l’Observatori Mediterrani de la Comunicació, seran inaugurades pel president del CAC, Ramon Font, i Teresa Velázquez, catedràtica i responsable del Màster MIM.

La conferència inaugural, L’ús polític de la immigració en les competències electorals a Europa (10.30 h), anirà a càrrec de Sami Naïr, catedràtic de ciències polítiques i director del Centro Mediterráneo Andalusí (CMA) de la Universidad Pablo de Olavide de Sevilla.

Després tindrà lloc la taula rodona El discurs sobre la immigració i la presència de la diversitat cultural als mitjans de comunicació en el context europeu (11 h), que comptarà amb la participació d’Alain Blomart, doctor en antropologia i història de les religions de la Sorbona; Peter Widlok, periodista i investigador, cap del departament de comunicació de la Landesanstalt für Medien Nordheim-Westfalen (LFM) d’Alemanya, i Rinke Bok, periodista freelance i col·laborador, entre d’altres, de la secció multicultural de la televisió pública holandesa NTR.

La segona taula rodona, sota el títol Anàlisi de l’experiència recent de les eleccions catalanes i la irrupció de la immigració en el debat electoral. Paper i influència dels mitjans de comunicació (15.30 h), comptarà amb Esther Fernández, cap de responsabilitat social de TV3; Pere Buhigas, cap d’informatius de TVE a Catalunya; Joan M. Morros, cap d’informatius de RAC1, i Justo Molinero, president del grup Tele Taxi.

La cloenda anirà a càrrec del periodista Xavier Rius (17.45 h), autor de El libro de la inmigración en España.