La Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual (MDA) del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va lliurar aquest dijous la tercera edició dels seus premis, que distingeixen aquells programes, produccions o iniciatives audiovisuals que reflecteixen millor la diversitat cultural del país.

Enguany, els guardons han recaigut en produccions de Televisió de Catalunya (TVC), Barcelona Televisió (BTV), la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) i Ràdio Arenys.

En concret s’ha premiat:

• La Comissió de la Diversitat de TVC, una iniciativa impulsada a mitjans del 2006 per tal de desenvolupar estratègies per adequar l’activitat de TVC a la nova realitat demogràfica i social com a conseqüència de la immigració.

Infos idiomes, de BTV, els informatius que es fan en 20 idiomes i se subtitulen sempre en català. Aquest programa setmanal multilingüe té l’objectiu de facilitar el coneixement de l’actualitat barcelonina a les diferents comunitats que conviuen a la ciutat, de manera que se n’afavoreixi la integració.

El món a les mans, de l’XTVL. És una minisèrie documental de 13 capítols que projecta una mirada sobre el fet migratori des de la perspectiva dels infants de famílies immigrants. Així, els protagonistes del programa són 13 nens i nenes d’entre 9 i 12 anys, descendents de pares i mares immigrants i que resideixen a la província de Barcelona.

Els 5 cantons, de Ràdio Arenys, espai on, un cop a la setmana, veïns procedents dels cinc continents es troben per compartir experiències viscudes i somnis comuns. El programa, que també compta amb un blog, té per objectiu fomentar el coneixement entre veïns, independentment del seu origen i del temps que fa que viuen a Arenys. Els participants xerren sobre temes d’interès vinculats amb el fet migratori o no, i també expliquen contes o presenten propostes musicals.

El lliurament dels premis es va dur a la seu del CAC, en el marc de les terceres Jornades de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual, que durant tot el dia va reunir periodistes, investigadors i experts entorn del debat sobre l’ús de la immigració en l’agenda política i la presència de la diversitat cultural als mitjans de comunicació.