Aquest divendres s’ha celebrat la sisena edició dels Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual en un acte a la Facultat de Comunicacio Blanquerna. Enguany, el premi a la trajectòria de foment de la diversitat en l’àmbit de la comunicació audiovisual ha estat per a Xavier Giró i l’Observatori sobre la Cobertura de Conflictes de la UAB que dirigeix. Giró és professor de periodisme polític de la Universitat Autònoma de Barcelona i codirector de la diplomatura de postgrau La Comunicació dels Conflictes i la Pau.

En la categoria de programa de televisió, el jurat ha distingit ex aequo Karakia, de Televisió de Catalaunya, i la sèrie documental Gitanos a Europa, coproduït per la mateixa cadena pública amb diverses televisions europees (Czech TV, HRT, NPS, RAI, RTCG, RTS, SVT, TG4, TVP i el Departament de Programes Interculturals de la UER).

Finalment, en la modalitat de producció audiovisual s’ha guardonat el projecte Desmuntatòpics, del Consell de Nois i Noies de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i El Parlante. En aquesta categoria s’ha atorgat una menció especial a la websèrie Pa’ que sean serios, protagonitzada i produïda per Dayon Moiz i Lluís Bartra.

Els guardons s’han lliurat al final de les sisenes Jornades de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual impulsada pel CAC, que enguany estaven centrades en l’anàlisi de la diversitat en la en la publicitat i les sèries de ficció de proximitat.

Durant les jornades, la presidenta de la Mesa i consellera del CAC, Carme Figueras, ha demanat que els mitjans incorporin la diversitat cultural en les seves informacions i que utilitzin un llenguatge inclusiu.