La Permanent de la Mesa Sectorial dels Mitjans de Comunicació, en la qual estan implicades 45 entitats del sector (que representen tots els actors de la comunicació a Catalunya), ha aprovat per unanimitat un document que conté més d’una quarantena de mesures per minimitzar l’impacte de la crisi econòmica en els diferents àmbits de la comunicació.

El document, que es presentarà al maig, és la culminació de més de sis mesos de treball on hi ha participat mig centenar de persones de diferents àmbits (col·legis professionals, sindicats, universitats, associacions professionals, administració), durant els quals s’han analitzat la situació actual i les mesures que s’haurien d’implementar per millorar la viabilitat de les empreses i evitar que continuï la destrucció de llocs de treball.

Les mesures incideixen en aspectes com la política industrial, la fiscalitat, l’ocupació, el marc laboral, la formació, la política de subvencions i publicitat, el dret a la informació o l’impacte de les noves tecnologies. Les conclusions es faran arribar a les diferents instàncies vinculades amb el sector de la comunicació.

La Mesa Sectorial dels Mitjans de Comunicació, la primera iniciativa que s’ha fet en aquest sentit a tot l’Estat, es va constituir al juliol per iniciativa de la Plataforma en defensa dels mitjans de comunicació social, integrada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Col·legi de l’Audiovisual i els sindicats del sector.