El magazín digital La Mira i la plataforma d’àudio iVoox han signat un acord de col·laboració per a l’impuls i la difusió de la primera edició dels Premis Sonor del podcast en català. El mitjà destaca que l’aliança, segellada la setmana passada, permetrà que els guardons tinguin un major impacte entre els podcàsters en català i els consumidors de podcasts en aquesta llengua.

L’editor de La Mira, Joan Camp, ressalta que l’acord suposa “una gran aliança amb l’empresa catalana pionera en el sector del podcast”, la qual cosa “reforça i aporta valor” als Premis Sonor. “Comptar amb iVoox permet arribar a una important massa de podcàsters que produeixen contingut en la nostra llengua i contribueixen a fer més gran el patrimoni sonor en català”, remarca Camp.

Per la seva part, Laura Torner, responsable de màrqueting i continguts d’iVoox, destaca que la participació de la plataforma en aquest certamen és “una nova aposta per la producció i la visibilització del podcast en català, i amb la qual reafirmem el nostre compromís des de fa 12 anys de donar suport als creadors de continguts”.

En aquest sentit, a mitjan febrer, iVoox va anunciar que, davant de l’augment de producció i demanda d’àudios en català, llançava l’adaptació de la seva aplicació en aquesta llengua. La plataforma aplega fins a 8.400 podcasts en català.

Participació oberta fins al 31 de març

La convocatòria de la primera edició dels Premis Sonor es va obrir al gener i fins al 31 de març es poden presentar candidatures. Hi poden optar els treballs produïts o coproduïts i emesos en català durant el 2021. Els podcasts han d’haver estat publicats en qualsevol plataforma d’àudio o ràdio.

En total hi ha onze categories. Per una banda, set proposades per l’organització: podcast de ficció; podcast de narrativa no-ficció; podcast d’entreteniment; podcast conversacional; podcast publicitari; podcast d’innovació, i premi del públic. Per l’altra, quatre categories a proposta del jurat: realització i disseny sonor; guió; producció, i podcaster.

Els guardonats es donaran a conèixer en una gala que tindrà lloc a la primavera i que serà retransmesa per Catalunya Ràdio, col·laboradora dels Premis Sonor.