Marc Colomer, Joan Camp i Francesc Canosa (foto: Xavier Alsinet / ACN).

L’Agència Catalana de Notícies i La Mira han segellat un conveni de col·laboració per a la segona edició de les jornades Miravisions de fotoperiodisme, impulsades pel magazín digital i que se celebraran a Juneda del 24 al 26 de setembre (dos dies més que l’any passat).

El conveni el van signar la setmana passada el director de l’ACN, Marc Colomer, i l’editor de La Mira, Joan Camp, amb presència del director del magazín digital, Francesc Canosa. Fruit de l’acord, l’ACN serà mitjà oficial i farà difusió de l’esdeveniment tant al servei de l’agència pública com al portal en anglès Catalan News.

Les jornades Miravisions acolliran tallers, exposicions i taules rodones en què fotògrafs professionals del sector compartiran la seva experiència amb els assistents.

Una de les novetats serà el lliurament dels Premis Miravisions de Fotoperiodisme. En la seva primera edició es reconeixeran els treballs fotogràfics publicats en mitjans o agències de l’àmbit territorial dels Països Catalans que millor defineixin l’any 2020. S’atorgarà un primer premi de 2.500 euros, un segon de 1.000, i un tercer de 500 euros.

A més, també hi ha una categoria dirigida a estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació catalanes amb la voluntat d’apostar pel futur del fotoperiodisme.