Aquest dimecres fa 30 anys La Missa de La 2 de TVE, el programa en català més antic dels que es fan actualment. L’espai commemorarà l’aniversari en la propera emissió, diumenge 14, amb una pregària per al servei, tenint molt presents els qui el fan possible i tot recordant les persones que se’n beneficien.

La Missa en català, que es va començar a emetre regularment a TVE2 el 10 d’octubre de 1982, és fruit d’un acord dels bisbes de Catalunya amb l’ens públic per oferir aquest servei religiós en desconnexió, en el marc dels espais cedits per la cadena a les confessions religioses, especialment a l’Església catòlica. El programa té setmanalment entre 50.000 i 80.000 espectadors.

Manuel Valls és des de fa 20 anys el sacerdot celebrant de la Missa, mentre que Ignasi Miranda és el coordinador de l’espai des de finals del 2005. Actualment, des del juny de 2008, la celebració s’ofereix des d’una capella del Monestir de Sant Domènec, de les monges dominiques, situat molt a prop del centre de producció de TVE a Sant Cugat. Primer va ser de manera intermitent i, des de l’estiu de 2010, ja de forma habitual.