La 22a edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català guardonarà reportatges d’actualitat de la Directa, La Comarca d’Olot i l’Ara en les modalitats de revista, premsa i digital. L’esdeveniment organitzat per l’APPEC Editors de Revistes i Digitals tindrà lloc el 29 de novembre a l’Espai Endesa de Barcelona.

El jurat de la Nit ha distingit el reportatge Talp d’Estat, elaborat per Jesús Rodríguez a Directa, que revela com un agent de la Policia espanyola va infiltrar-se durant dos anys en l’esquerra independentista i en el moviment per l’habitatge amb una identitat falsa. El veredicte destaca que és un peça “cuinada a foc lent, amb una feina pacient, perseverant i minuciosa, que inclou un informe fisonòmic d’un pèrit especialitzat en criminalística”. També ressalta “l’impacte” que va tenir en altres mitjans i la “sacsejada política i social” que va suposar la investigació.

En la modalitat de premsa s’ha premiat el reportatge Quan la superació és l’única opció, de David Planella per al setmanari La Comarca d’Olot, que aprofundeix sobre el càncer infantil a través de la història de superació de dos nens de la Garrotxa que lluiten contra la leucèmia. El jurat ha valorat “la sensibilitat amb què tracta un tema tan delicat, que va més enllà i mostra la realitat d’aquesta malaltia de manera molt ben travada i des del vessant de les mares, dels fills i dels professionals sanitaris”.

Finalment, en digital s’ha guardonat el reportatge interactiu Barcelona: la tortura del soroll, elaborat pels periodistes Maria Ortega i Auri Garcia Morera i publicat a l’Ara, que retrata una problemàtica causada, principalment, pel trànsit i l’oci nocturn. El jurat ressalta “l’interessant tractament sobre aquest tema i com han sabut aprofitar totes les eines digitals per enfocar aquesta qüestió”.